4 კვერცხი
200გრ+ 2 ს.კ. შაქარი
250გრ გამდნარი კარაქი (მარგარინი)
1/2 ჩ.კ. სოდა
3.5(4)ჩ.ჭ. ფქვილი
1 ჩ.ჭ დაჭრილი ნიგოზი
5-6 ს.კ. შინდის ან ჟოლოს ჯემი
200გრ+ 2 ს.კ. შაქარი
250გრ გამდნარი კარაქი (მარგარინი)
1/2 ჩ.კ. სოდა
3.5(4)ჩ.ჭ. ფქვილი
1 ჩ.ჭ დაჭრილი ნიგოზი
5-6 ს.კ. შინდის ან ჟოლოს ჯემი
- კვერცხის გულები და 200გრ შაქარი გავთქვიფოთ, დავამატოთ ფქვილი და სოდა, ავურიოთ, დავამატოთ კარაქი და ამ მასით გავაკეთოთ ცომი.
- გავყოთ ორ ნაწილად და შევდოთ მაცივარში 1 საათი.
- ცილებისგან მწიკვ მარილთან ერთად გავაკეთოთ ბეზე, დავამატოთ 2 ს.კ შაქარი. ბეზე არ უნდა იყოს ძალიან ტკბილი, რადგან ამ სიტკბოს დანაკლისს შეავსებს ჯემი.ბეზეს ჯემთან ერთად ვანილი და ნიგოზიც შევურიოთ
- გაცივებული ცომის ერთი ნაწილი დავხეხოთ მსხვილი სახეხით ფქვილმოყრილ ფორმაზე და კარგად გავანაწილოთ მთლიან ზედაპირზე. დავასხათ ბეზე, ზემოდან კი ცომის მეორე ნაწილი მოვახეხოთ.
- ვაცხოთ 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში დაახლოებით 30-40 წუთი, სანამ ოქროსფერი არ გახდება.
- თავზე მოვაყაროთ შაქრის პუდრა.
ფოტო: ქ.სიგუა :)
რეცეპტის წყარო: http://ratatui.me/bukle/#ixzz3flCNIABd
No comments:
Post a Comment