Monday, July 13, 2015

ბუკლე



4 კვერცხი
200გრ+ 2 ს.კ. შაქარი
250გრ გამდნარი კარაქი (მარგარინი)
1/2 ჩ.კ. სოდა
3.5(4)ჩ.ჭ. ფქვილი
1 ჩ.ჭ დაჭრილი ნიგოზი
5-6 ს.კ. შინდის ან ჟოლოს ჯემი
  1. კვერცხის გულები და 200გრ შაქარი გავთქვიფოთ, დავამატოთ ფქვილი და სოდა, ავურიოთ, დავამატოთ კარაქი და ამ მასით გავაკეთოთ ცომი.
  2. გავყოთ ორ ნაწილად და შევდოთ მაცივარში 1 საათი.
  3. ცილებისგან მწიკვ მარილთან ერთად გავაკეთოთ ბეზე, დავამატოთ 2 ს.კ შაქარი. ბეზე არ უნდა იყოს ძალიან ტკბილი, რადგან ამ სიტკბოს დანაკლისს შეავსებს ჯემი.ბეზეს ჯემთან ერთად ვანილი და ნიგოზიც შევურიოთ
  4. გაცივებული ცომის ერთი ნაწილი დავხეხოთ მსხვილი სახეხით ფქვილმოყრილ ფორმაზე და კარგად გავანაწილოთ მთლიან ზედაპირზე. დავასხათ ბეზე, ზემოდან კი ცომის მეორე ნაწილი მოვახეხოთ.
  5. ვაცხოთ 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში დაახლოებით 30-40 წუთი, სანამ ოქროსფერი არ გახდება.
  6. თავზე მოვაყაროთ შაქრის პუდრა.

ფოტო: ქ.სიგუა :) 
რეცეპტის წყარო: http://ratatui.me/bukle/#ixzz3flCNIABd

No comments:

Post a Comment